Ponedeljek, 20 Junij 2022 11:21

Pohod na Triglav - 15. in 16. julij 2022

PD NAVEZA organizira v petek in soboto, 15. in 16. julija 2022 Pohod na Triglav. 

Urnik in smer pohoda: Pohodniki se zberemo na parkirišču pred občinsko stavbo Videm ob 5.00 uri. S kombijem se odpeljemo čez Mojstrano, v dolino Vrata. Od tu se podamo po zavarovani planinski poti čez Prag do Staničeve koče, ter po počitku nadaljujemo do Kredarice, kjer bomo prenočili. Naslednje jutro se bomo povzpeli čez mali Triglav na vrh, kjer bomo opravili krst za prvopristopnike, ter se nato spustili na drugo stran proti koči na Doliču. Od tam nadaljujemo po krožni poti skozi Luknjo, nazaj do našega izhodišča. Skupne hoje prvi dan je približno 7 ur, drugi dan 7 – 8 ur.

Pot je zelo zahtevna, zato je potrebna dobra fizična in psihična pripravljenost.

Obvezna oprema: Visoki planinski čevlji, čelada, varnostni pas, samovarovalni komplet, rokavice, pohodne palice – če jih uporabljaš, zdravila. Planinska kartica – obvezno članstvo v PZS, hrana in pijača za dva dni – možnost toplih obrokov na planinskih kočah. Priporočljivo je imeti s seboj zložljivo planinsko rjuho, če je nimate se doplača na koči (za enkratno uporabo - flic). Oblačila primerna vremenu za visokogorje.

Vodil bo vodniki PZS PD Naveza Ignac Topolovec s sovodniki.

Prijave sprejema tajnica društva Maja Krajnc na 040 256 262 do srede, 29. 6. 2022 oziroma do zasede prostih mest.

Pohoda se lahko udeležite le s plačano članarino za leto 2022!

Vodnik si pridržuje pravico do odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitvi udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov.

Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika ter izbor ture prilagoditi svojim zdravstvenim in telesnim sposobnostim!

Želimo vam varen korak ter prijetno druženje! UO PD NAVEZA

Plan pohodov

Plan pohodov in program prireditev v letu 2022

Za pregledovanje potrebujete Acrobat reader

Največkrat prebrano